Mąka kokosowa 250g
Opis
Mąka kokosowa powstaje z miąższu kokosa wytworzonego podczas produkcji mleka kokosowego. Tak powstały miąższ jest odtłuszczany i pozbawiany płynów a następnie suszony. Po odpowiednim przygotowaniu miąższu jest on mielony. Mąka taka zachowuje kokosowy zapach, wyglądem przypomina mąkę pszenną o słodkawym smaku.
Produkt posiada szerokie zastosowanie w kuchni. Można używać jej tak, jak standardowych mąk, jednak trzeba pamiętać, że praktycznie brak glutenu (jedynie śladowe ilości) ma specyficzny wpływ na wypieki. Dodatkowo produkt jest bardziej chłonny. Mąka kokosowa nadaje się również do jedzenia na surowo. Z powodzeniem można dodać ją do płatków śniadaniowych czy owocowych koktajli oraz wykorzystywać do zagęszczenia sosów i zup.
Produkt pakowany jest w opakowanie typu “doypack” ze struną co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać a samo opakowanie jest trwałe co jest istotne podczas transportu.
Sposób użycia:
- Według własnego uznania
Opakowanie:
- 0.25kg mąki kokosowej
Przechowywanie:
- Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci, bez dostępu światła w zamkniętym słoiku.
Skład:
- mąka kokosowa
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.