Mus kokosowy 900g
Opis
Naturalny Mus kokosowy który często nazywany jest też pastą kokosową lub masłem kokosowym. Jest wytwarzana poprzez zmielenie miąższu kokosa. W wyższej temperaturze przyjmuje postać gęstego kremu o wyraźnym kokosowym zapachu.
Mus w przeciwieństwie do oleju kokosowego ma konsystencje bardziej zwartą dzięki czemu Idealnie komponuje się do ciepłych dań np. racuchów, naleśników, omletów, ciast czy batonów.
Charakterystyka kremu:
- 100% Miąższ kokosowy
- nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i wypełniaczy
- naturalny smak i aromat
- nie jest dodawany cukier, sól, olej palmowy
- wytwarzany w naturalny sposób
- doskonały do naleśników, gofrów, deserów, ciast. podkreśli smak dań słodkich i wytrawnych
- znakomity zamiennik zwykłego masła, margaryny, śmietany
- wspomaga procesy neurologiczne, poprawia naszą koncentrację.
Mus kokosowy w temperaturze pokojowej może zastygnąć. Zalecamy podgrzanie produktu do około 30°C w celu uzyskania kremowej konsystencji.
Sposób użycia:
Ma bogate zastosowanie
Idealny do racuchów, gofrów ,naleśników, omletów, ciast, deserów oraz lodów
W prosty sposób można zrobić z niego także mleko kokosowe wystarczy zmiksować kilka łyżek musu z niewielką ilością wody. Sprawdza się też jako dodatek do smoothie.
Informacje o alergenach:
- Produkt może zawierać orzechy: gluten, sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy.
Opakowanie:
- Słoik 900g Mus kokosowy
Przechowywanie:
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce. W wyższej temperaturze mus przyjmuje płynną postać.
- Przed użyciem dokładnie wymieszać.
Skład:
- 100% Miąższ Kokosowy
Wartość odżywcza produktu w 100g
Wartość energetyczna: 2705 kJ / 646 kcal
Tłuszcz: 63,2g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 53,3g
Węglowodany: 27g
w tym cukry: 5,9g
Błonnik: 21,1 g
Białko: 5,6g
Sól: 0g
Kraj produkcji:
- Polska
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.